Algemeen

27 July 2010

De operatiedag…

Werkelijk…..er ligt nu een brok spanning van ik schat zo’n 20 kilo in het centrum van Rotterdam….....‘t is geen aanrader hoor, zo’n lange operatie…..ook zeker niet goed voor je bloeddruk!
Maar het is voorbij…...........joehoeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee…...we hebben het gehad en hij doet het nog…... oo wat was ik bang, dat net ons mannetje het niet goed zou doorstaan, maar hij is een bikkel!
Vanmiddag om 13.30 uur kwam dus eindelijk het verlossende telefoontje dat alles goed was gegaan. De chirurg was erg tevreden en het is gegaan volgens het boekje, hij heeft relatief weinig bloed verloren en tot nu toe geen transfusie nodig gehad, dat kan eventueel nog veranderen want hij heeft nog 2 draintjes in zijn hoofd die best flink doorlopen.
Zo rond 14.45 uur konden we hem eindelijk weer zien, wat heerlijk om hem weer aan te kunnen raken en bij hem te mogen zijn, maar wat vreselijk naar om je, vanmorgen nog zo’n gezond kereltje, daar in dat bedje te zien liggen met allerlei toeters en bellen aan zijn lijf, verband om zijn hoofd en met zijn bleke bekkie.
Willem en Olga pasten op Silvijn dus wij konden met een gerust hart bij Rody blijven.
Na een tijdje werd hij even heel erg boos, hij had dorst waarschijnlijk maar mocht in eerste instantie nog niks drinken. Hij heeft toen iets kalmerends gekregen omdat we hem echt even niet konden troosten, nou dan breekt je hart hoor, om het ventje zo boos te zien! Gelukkig kreeg hij toen wel toestemming om een klein beetje te drinken maar hij werd weer boos omdat hij de fles van het ziekenhuis niet wou.
Ome Willem was zo lief om even zijn eigen flesje langs te brengen en dat was een succes, nee we hoefden hem zeker niet te helpen, zelfs met zijn compleet ingepakte handje ingepakt hield hij de fles stevig vast, onze bikkel!!

Net ben ik nog even geweest en mocht hij een flesje melk, die lurkte hij in 1 teug leeg en werd toen boos dat het op was. Helaas bleek na een 10 minuten dat het toch iets te fanatiek was geweest want hij braakte alles weer uit, die skeet, hij dreef er letterlijk in. Maar de lieve zusters hebben zijn bedje weer lekker verschoond en hij zat ze vol aandacht te bekijken.
Stukje bij beetje wordt hij steeds helderder. We hopen dat hij een rustige nacht heeft en morgen snel verlost is van alle draadjes. Hij heeft namelijk 2 drains, hartslagmeter, zuurstofmeter, bloeddrukmeter, catheter, 2 infusen en een centrale lijn, dus dan zal al flink opluchten als die eruit/-af zijn!

Voor de nieuwsgierigen, hier een paar fotootjes van onze kanjer!
image

imageimageimage

Geplaatst door Gemm@ op 27-07-2010 om 08:23 PM
Ons gezinnetje • (6) Reacties • (0) TrackbacksLink

Het lange wachten is begonnen…

Na een wat onrustige nacht….voor mij dan….Rody sliep héérlijk, is het nu eindelijk zover.
Hij was een beetje zielig omdat hij niet even lekker bij mama mocht drinken net als zijn broer en dat vond hij niet zo grappig.
Dus nog veel bij papa op de arm rondgelopen tot er eindelijk het bericht kwam dat er plek is op de IC en Rody naar boven mocht voor OK.
Met ons kleine puntje op de arm wandelde ik richting de OK’s. We waren te laat en dus mocht ik zo meelopen naar de operatie kamer waar de arts en haar team en de anesthesioloog en haar team alles doornamen wat belangrijk was.
Rody vond al die gekke mutsen wel grappig en was verbasingwekkend rustig.
Vanmorgen had hij al verdovende zalf op zijn handje gekregen en het infuus prikken ging dan ook fantastisch, hij gaf geen krimp en het infuus zat er in 1 keer in!
Nog een flinke knuffel en dikke kus op zijn ‘gelukspunt’ en toen moest hij op de operatietafel. In mijn armen viel hij heel rustig in slaap…......

En nu is het afwachten, de arts belt ons zodra ze klaar is met opereren, dan zal het nog enige tijd duren voordat we bij hem kunnen omdat ze hem op de IC nog moeten instaleren.
Willem & Olga zijn onderweg om Silvijn te vermaken en dus kunnen wij straks rustig naar ons mannetje.
Ik probeer het gelijk online te zetten als de operatie voorbij is!

Nog even samen spelen
image

En knuffelen met papa
image

Voor de mensen die Rody een kaartje willen sturen, dit is het adres:
Sophia Kinderziekenhuis
tav Rody de Jong
afd. chirurgie noord
Dr Molenwaterplein 60
3015 GJ Rotterdam

Geplaatst door Gemm@ op 27-07-2010 om 08:26 AM
Ons gezinnetje • (4) Reacties • (0) TrackbacksLink

26 July 2010

De opnamedag

Vanmorgen begon de dag al vroeg. Alhoewel, de jongens sliepen lekker uit tot kwart voor zeven wink
Snel de laatste dingetjes nog even gepakt en toen op naar Rotterdam.

Iets over tienen waren we hier in het Sophia. Gelijk werden we meegenomen naar de afdeling en al snel kregen we zijn kamer te zien.
Hij ligt op een 4 persoonskamer en heeft vanmiddag een buurjongetje van net een maand oud gekregen, ‘t arme ding ligt hier helemaal in zijn uppie want volgens papa en mama konden ze toch niks voor hem doen dus die zijn maar naar huis gegaan. Hij ligt op dit moment heel zielig te huilen, zoals alleen babies dat kunnen…...... ik moet mezelf tegen houden om hem niet lekker te knuffelen red face

Maar goed….nu weer terug naar Rody, waar het natuurlijk allemaal om draait.
Na de intake konden we gelijk door naar de oogarts en na de lunch moest hij nog bloedprikken, foto’s maken, hebben we een kijkje genomen op de IC, is de anesthesist langs geweest en moest er nogmaals bloed geprikt worden. Kortom…..een ongelooflijk drukke dag, maar onze kanjers deden het fantastisch!
Ze hebben beide even geslapen, Silvijn in de wagen en Rody in zijn bedje en dat ging ook heel goed.

Rody had vanmorgen koorts, daar schrokken we wel even van. Maar aangezien hij verder hartstikke gezond leek, maakte de verpleging zich niet zo’n zorgen. Gelukkig was zijn temp vanmiddag alweer gezakt naar 37.6 graden. Nu maar hopen dat dat zo blijft. Het enige wat nu nog de operatie kan tegen houden is dat er geen plek op de IC zou zijn, maar daar gaan we maar even niet vanuit.

Op dit moment zit ik tegenover mijn ventje….die heerlijk ligt te geinen in zijn bedje en zich nergens van bewust is. Raar idee dat hij morgen ineens een heel ander koppie heeft en aan allemaal toeters en bellen ligt downer

Morgen staat hij als eerste gepland op de OK, we moeten dus al vroeg die kant op. Eerst brengen ze hem in een lichte slaap, daar mag ik nog bij zijn, en pas als ik weg ben brengen ze hem in een diepe slaap en gaan ze alle lijnen ‘aanleggen’, catheter geven, maagsonde, infuus, enz. Daar zullen ze al een uur mee bezig zijn en dan begint pas de operatie. Dat gaat na de operatie weer net zo, dus we zullen hem echt bijna de hele dag kwijt zijn. Het is ontzettend spannend maar iedereen is hier zo relaxt eronder dat ik niet anders kan dan er maar in mee gaan en ervan uit gaan dat alles morgen helemaal goed gaat!

Tot morgen!

Pretletter!
image

Haartjes wassen met bethadine shampoo
image

Compleet uitgeteld
image

Of toch nog niet? grin
image

De pretletter ( geluid niet te hard ivm huilende baby wink )

Geplaatst door Gemm@ op 26-07-2010 om 07:13 PM
Ons gezinnetje • (1) Reacties • (0) TrackbacksLink

25 July 2010

Spanning…...

Pffff…..ik als nuchtere fries kan toch ook strak staan van de spanning ben ik achter. Al dagen kom ik maar moeilijk in slaap, maar vandaag was toch wel het toppunt.
Siemen en ik lopen allebei op onze tenen. Ongelooflijk hoe die spanning zich opbouwt en blijft opbouwen.
Ik moet steeds denken aan mensen wiens kind meerdere, zwaardere operaties moet ondergaan en dan schaam ik me bijna hoe doodeng ik dit vind.

Gisteren zijn we heerlijk een dagje met Nica op stap geweest, dat was heerlijk. Alle aandacht voor de kleine meid en wat is het makkelijk, 1 kind!!! surprised
We zijn naar Koningin Julianatoren geweest, helemaal leuk omdat Nica bijna overal in kan. Daar gaan zeker nog vaker naartoe!
Mijn moeder heeft op de mannetjes gepast en dat ging ook helemaal prima, de mannen hebben lekker genoten van alle aandacht.

Vandaag hebben we van alles gedaan om maar niet teveel aan morgen en dinsdag te denken, maar ik kan jullie verklappen, dat werkt niet cool hmm
Heit, Jantina en Linda kwamen nog even afscheid nemen van Rody’s ‘gelukspunt’ en die hebben Nica meegenomen. Dat was toch even een ander afscheid dan normaal.
Ook Nica weet heel goed wat er gaat gebeuren en het lijkt haar toch meer te doen dan ik dacht.
Ze heeft Rody flink geknuffeld en duizend kusjes gegeven. Vanmorgen vertelde ze aan Siemen dat de 2 Swiebers (Nica haar denkbeeldige vriendjes) met Rody meegaan naar het ziekenhuis, zij hebben ook een punthoofd en krijgen ook een snee over hun hoofd, aldus Nica.
Toen ze eenmaal meeliep naar de auto rende ze toch nog even terug om Rody nogmaals een flinke knuffel te geven, wat een mooi moment, zoveel liefde voor haar kleine broertje. (Broertje zelf was er iets minder blij mee wink )

Net toch nog maar even gegeten, ondanks we beide niet echt veel trek hadden, straks de laatste dingetjes inpakken en dan hopen dat we een beetje kunnen slapen.
Vandaag voor het eerst in hun leventje 2 verschillende tasjes ingepakt voor de jongens, vannacht hun voorlopig laatste nachtje samen op de kamer. Ik ben benieuwd hoe het gaat morgenavond!
We hebben beide jongens een knuffeltje gegeven waar ze vannacht mee slapen en die morgen gewisseld worden, dus dan hebben ze toch een beetje het geurtje van hun broertje bij hun als ze naar bed gaan.

De laptop gaat mee naar het ziekenhuis en ik zal jullie zoveel mogelijk op de hoogte houden via de site en hyves.

Ik wil iedereen nog even bedanken voor al het medeleven en de lieve woordjes, dat doet ons goed!

Nica knuffelt Rody nog even flink en neemt afscheid van zijn ‘gelukspunt’.
image
image

Geplaatst door Gemm@ op 25-07-2010 om 08:23 PM
Ons gezinnetje • (4) Reacties • (0) TrackbacksLink

07 July 2010

De datum en de eerste verjaardag

En dan ben je thuis en heb je ineens een datum waarop ons kleine ventje onder het mes gaat. Dubbel….

Op 26 juli zal Rody opgenomen worden in het Sophia Kinderziekenhuis. Die dag worden er vooral vooronderzoeken gedaan, krijgen we een gesprek met de anesthesist, wordt er bloed afgenomen ivm een eventuele bloedtransfusie en kunnen we nog vragen stellen. Dinsdag 27 juli zal dan de operatie gaan plaatsvinden. Eén van ons mag mee totdat Rody slaapt en daarna beginnen de lange zenuwslopende uren, het zal zo’n 5-6 uur duren voordat we het verlossende telefoontje krijgen en we ons mannetje met zijn nieuwe koppie weer kunnen zien.
Je weet dat het moet maar het is zo tegenstrijdig. Rody lijkt namelijk een super gezond en vrolijk jochie, is hij natuurlijk ook, maar toch is er iets ‘mis’ en zal er echt iets aan gedaan moeten worden.
Ik probeer me enigszins voor te bereiden op zijn nieuwe koppie, maar dat kun je gewoon niet, Rody is gewoon Rody en zo ziet hij er uit. Hij heeft in onze ogen een prachtig bolletje en het idee dat die straks overschaduwt wordt door een enorm litteken waar hij nooit meer vanaf zal komen breekt mijn hart. Túúrlijk groeit er straks haar overheen en zul je het waarschijnlijk nog amper kunnen zien, maar toch tekent het het ventje, hij zal waarschijnlijk niet snel zijn hoofd kaalscheren of zijn haar heel kort knippen.

Nu is het dus aftellen en de nodige dingetjes regelen. Gelukkig hebben we een geweldige achterban en wordt er heel goed voor Nica gezorgd en komen onze lieve vrienden Willem & Olga ons de operatiedag doorslepen en op Silvijn passen zodat wij samen naar onze jongste zoon kunnen als hij weer op de IC ligt. Dat is een heel fijn gevoel!!

Of er plek is in het RonaldMcDonald huis weten we pas een dag van te voren, dus dat blijft nog even spannend, zo niet dan zullen we uit moeten wijken naar een hotel. Eén van ons zal bij Rody blijven slapen en de ander met Silvijn in het RmD huis of hotel. Het wordt waarschijnlijk een drukke, spannende en vermoeiende week, maar ik weet zeker dat we ons er prima doorheen slaan, samen en met onze familie en vrienden. Maar wat zal ik blij zijn als alles achter de rug is!!

Ik zal proberen om elke avond even een update te schrijven op de weblog, zodat iedereen die meeleeft ook een beetje weet hoe het gaat en het voorkomt dat wij hele avonden aan de telefoon zitten.


Dan hebben we natuurlijk ook al bijna de eerste verjaardag van de heren! 2 Weekjes na de operatie worden ze alweer 1 jaar, wat gaat het toch ongelooflijk snel!
Hoe en wanneer we het gaan vieren hangt helemaal van het herstel van Rody af. Wat mij betreft vieren we het klein en houden we een enorm knalfeest als Rody weer helemaal hersteld is, maar dat horen jullie nog.
Ik breek mijn hoofd over kadootjes voor de jongens maar aangezien we al verschrikkelijk veel speelgoed hebben kom ik steeds uit op de noodzakelijke dingen. Ik zal het één en ander op hun verlanglijstje zetten en hopelijk kan iedereen daar wat mee.

Wordt vervolgd…...

Geplaatst door Gemm@ op 07-07-2010 om 10:02 AM
Ons gezinnetje • (0) Reacties • (0) TrackbacksLink

Vakantie!

Voor wie ons gemist heeft, wij waren er even héérlijk tussenuit.
Wat eigenlijk 2 weken zou zijn, werden ruim 2 weken en dat zegt wel genoeg denk ik grin

We waren Almere nog niet uit en Nica vroeg al: Zijn we er bijna?? Siemen en ik wisselden een dankbare blik naar elkaar, wat heerlijk om in eigen land op vakantie te gaan! Geen nachten rijden, uren achtr elkaar in die auto, jengelende kinderen op de achterbank, aftellen tot de ‘nog te rijden kilometers’ op de Tom Tom eindelijk onder de 1000 komen, in 1 ruk door naar je vakantie bestemming, héérlijk!
Dus na ruim een uur rijden kwamen we al aan op het door ons zorgvuldig uitgezochte Landal park ( Twenhaarsveld).
De omgeving is prachtig en zo ook het park zagen we snel, helemaal tussen de bossen vonden we ons huisje, konijntjes en eenhoorntjes sprongen weg uit de rust die wij kwamen verstoren en Nica dook gelijk de speeltuin in.
Na was kleine irritaties ( stond maar 1 babybedje, wel 2 gereserveerd en box was stuk) lagen om half acht alle kinderen plat en kon onze vakantie beginnen.

Het weer werd steeds beter en warmer. Nica had al snel een vriendinnetje gevonden en dus hadden we daar geen kind aan. Doordat we tussen de bomen zaten hadden we altijd wel een schaduwplekje rondom het huisje en was het er heerlijk vertoeven.
We hebben gewandeld, gefietst, heerlijk gegeten en lekker geluierd ( voor zover dat mogelijk is met 3 jonge kids wink )

De jongens waren de eerste week nog niet helemaal fit, met name Rody had weer eens behoorlijk last van zijn luchtwegen. De ochtend voordat we weg gingen stond er nog een check-up gepland bij de kinderarts en die heeft Rody een langdurige anti-biotica kuur voorgeschreven, die hij moet gebruiken tot de operatie. We waren er niet dolenthousiast over maar wat moet dat moet en al snel bleek dat ons mannetje er enorm van opknapte!!

Natuurlijk was er ook voetbal en bijna iedere avond zaten Siemen en ik voor de tv. Ook weer een voordeel van vakantie in eigen land!

Nog een leuk voordeel is dat er ook mensen op visite kunnen komen en dus kwamen Willem & Olga ( Willem nog bedankt voor het bezighouden van onze dochter tijdens de wedstrijd wink ) en mijn vader en zussen een dagje langs. Dat was erg gezellig!!

Nou zoals jullie nu wel begrijpen hebben wij echt een super vakantie gehad en blijven we voorlopig lekker in eigen land op vakantie gaan grin

Nu nog een paar vakantiefoto’s!

Stoere papa!
image

Me and my girl
image

image

Lekker lunchen in het zonnetje
image

Rody en pake spelen met de teletubbies
image

Op de boerderij
image
image
image

Nica is aan het melken grin
image

Op de vroege ochtend aan het wandelen op de hei, niet Nica haar favoriete bezigheid dus dan maar bij mama op de rug!
image
image

Even afkoelen
image

Ons puntje
image

Klaar voor de start…......
image

Silvijn lekker alleen in bad
image

Voetbal kijken met de hele familie (de jongens deden helemaal mee met hun oranje meloen)
image

Broer en zus aan het keten
image

Tsja en dan he?
image

Rody vindt het water ook lekker!
image

Na een warme, vermoeiende dag…...
image
image

En weer thuis….... we gaan gewoon verder waar we gebleven waren grin
image

Geplaatst door Gemm@ op 07-07-2010 om 08:33 AM
Ons gezinnetje • (2) Reacties • (0) TrackbacksLink

16 June 2010

Broer & zus

Gisteren deze foto van Silvijn gemaakt en ik zo vond ik dus ook nog een ‘oude’ foto van Nica. ‘t Is wel duidelijk dat het broer en zus zijn geloof ik:-)

imageimage

Geplaatst door Gemm@ op 16-06-2010 om 03:27 PM
Ons gezinnetje • (1) Reacties • (0) TrackbacksLink

08 April 2010

Weer wat nieuwe kiekjes van de kids!

Vanmorgen weer eens een paar leuke foto’s geschoten van onze kiddies, hier komen een paar!

Knappe kop!
image
Wij zijn zo vrolijk…
image
Ben je nou nog aan het lachen Rody?
image
Hey pssstttttttttt…..broer….........zullen we ff een gekke bek trekken??
image
Jaaaaaaaaaaaaaaaa, goed idee man!!
image

Wat maakt ons sterk???........... Teamwerk!!!!
Hey broer, jij kan er beter bij, pak jij hem even??
image
image
image
Thanks bro:lol:
image

Even knuffelen voor het slapen gaan
image
Trotse zus!
image
Hou op Nica, dat kriebelt!!!
image
Zoenennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
image

Geplaatst door Gemm@ op 08-04-2010 om 12:06 PM
Ons gezinnetje • (1) Reacties • (0) TrackbacksLink

Feest!!!!

Nog heel even en dan wordt ze echt 4 jaar! Dan mag ze echt naar school en is ze echt een kleuter!!
Natuurlijk wordt dat uitgebreid gevierd en wel op zaterdag 24 april, iedereen is welkom van 10 tot 4 uur.

Nica heeft zelf een aantal kadootjes bedacht en we zouden het fijn vinden als iedereen zich daar een beetje aan houdt, je kunt ze vinden op de kadolijst en ook afvinken wanneer je van plan bent om iets te geven.

Geplaatst door Gemm@ op 08-04-2010 om 09:11 AM
Nica's ontwikkeling • (2) Reacties • (0) TrackbacksLink

Eerste schooldag

Altijd is ons meisje vroeg wakker maar uitgerekend vandaag moest ik haar wakker maken.
Ze was erg afwezig, dromerig en hangerig. Na een tijdje kwam het hoge woord eruit, ze vond het zo spannend!
Gisteren op de peuter was er ook een nieuwe juf, toen was ze ook al verlegen en stil geweest, wat eigenlijk niks voor Nica is. Het maakte Nica nooit wat uit waar ik haar bracht en achterliet maar ineens gaat ze andere verbanden zien en vind ze dingen eng en spannend.

Samen met papa en de jongens gingen we op weg naar school. Wat een drukte in zo’n klas, ouders, kleuters, broertjes en zusjes, alles kroelt door elkaar. Nica bleef veilig bij me.
Ze mocht gelijk haar gym kleertjes aan en de buurmeisjes beloofden dat ze Nica goed zouden helpen vandaag!

Uiteindelijk mocht ze naast de juf op de bank zitten en zijn wij naar de gang gegaan. Daar nog even staan kijken naar onze kleine, grote meid, zo’n ander kind ineens, maar ze was stoer hoor, niks geen tranen, al zag ik dat ze toch wel wat moeite had!

Ik ben benieuwd hoe ze straks thuis komt!!

Geplaatst door Gemm@ op 08-04-2010 om 09:01 AM
Nica's ontwikkeling • (1) Reacties • (0) TrackbacksLink

07 January 2010

5 Maanden alweer!

Vandaag zijn de boys alweer precies 5 maanden, waar blijft de tijd!
Het loopt nog steeds best lekker hier, sommige dagen zijn vreselijk hectisch en sommige dagen zijn bijna saai te noemen;-)
Siemen en ik zijn met name tijdens de avondspit een ijzersterk team en vloeiend gaan alle handelingen in elkaar over en zitten we de laatste dagen zelfs voor achten al in een stil en opgeruimd huis big surprise
Ik zal proberen om per kind even wat te vertellen.

Nica
Onze grote meid…... waar zal ik beginnen;-) Nica is een kleuter, niks geen lief klein peutertje meer, nee ze is een grote meid zoals ze zelf vaak zegt. Haar ontwikkeling gaat als een speer vooruit en ook haar taalgebruik neemt nu serieuze vormen aan. Soms komt ze met hylarische uitspraken die je eigenlijk op zou moeten schrijven maar dat blijft er meestal bij.
Vanavond bracht ik haar weer eens naar bed en toen vertelde ik dat we morgen weer met Rody naar Rotterdam moeten en zij bij Armin mag spelen. Nica begon er zelf over dat Rody naar het ziekenhuis moet omdat hij een dophoofdje had, ik vertelde dat hij een punthoofdje had en dat hij daaraan geopereerd gaat worden als hij bijna jarig is. Nica vroeg vervolgens: Mama, hoe komt Rody aan een punthoofdje? big surprise  *slik* waar is dat kleine meisje gebleven??? Zo hadden we ineens een heel serieus gesprekje voor het slapen gaan en is er blijkbaar een nieuwe fase aangebroken in nica haar denkwijze.
Verder tekent ze ineens poppetjes met een buik, armen, benen, ogen en haar, van de één op andere dag! Ook timmerde ze vanmiddag met hamertje tik een treintje na, excact zoals op het plaatje! Ik stond er gewoon versteld van!
Ze is ook helemaal gewend aan het leven met 2 broertjes, dat heeft wel even tijd nodig gehad maar vanmiddag tijdens het wandelen zei ze ineens: “Mama, ik ben blij!” Dus ik vraag waarom? ‘Omdat mijn broertjes nu uit jouw buik zijn!” En ondertussen werpt ze een trotse blik in de kinderwagen!
Ze is ook veel met ze bezig, voorlezen en knuffelen of gewoon even met ze kletsen. Vanmorgen bracht ik Silvijn naar bed, Nica zat op de bank voor Dora en Rody zat in de wipstoel te spelen, toen ik weer beneden kwam had Nica de wipstoel voor de tv geschoven en zaten ze hand in hand naar Dora te kijken grin
Met sinterklaas en kerst heeft Nica een aantal dingen van playmobil gekregen en dat is een groot succes, op haar tafeltje staat alles uitgestalt en ze verzint hele verhalen. Ze heeft een dierenkliniek maar op dit moment worden er alleen mensen verpleegd wink
Vanaf maandag mag ze 2 ochtenden naar de peuterspeelzaal. Ze ging altijd op maandagmiddag en woensdagochtend maar die maandagmiddag was zo’n gevlieg elke keer, het was maar 1,5 uur en elke keer liep ik te klooien met onrustige, slapende of hongerige babies. Gelukkig waren ze bij de peuterspeelzaal zo flexibel om een uitzondering te maken en ons twee ochtenden te geven. Siemen brengt haar in principe en hij zal haar als het lukt in zijn pauze weer ophalen, dat is wel heel luxe geregeld he wink
Kortom het gaat helemaal goed met ons meisje!!
image

Silvijn

De grote broer….Silvijn is de drukste van het stel, hij ligt nooit meer stil in de box, wipt zo zijn stoel op en neer dat wij nog steeds zitten te wachten tot hij zijn hoofd eens stoot aan de babygym en is het snelst overprikkeld. Hij heeft de laatste dagen wat moeite met slapen overdag, elke keer wordt hij na 3 kwartier krijsend wakker en als ik dan bij hem komt kijkt hij alsof hij de vreselijkste nachtmerrie heeft gehad die er bestaat. Hij kan ook verschrikkelijk zielig huilen, zelfs ik kan het dan niet over mijn hart verkrijgen om hem niet te troosten, terwijl ik altijd heb geroepen dat 3 kwartier slaap niet genoeg is voor een baby. Silvijn is de uitzondering op mijn regel red face Het heeft ook geen enkele zin om hem te laten liggen want hij blijft krijsen en raakt helemaal overstuur, terwijl als ik hem eruit haal dan gaat hij beneden rustig spelen. Silvijn is ook diegene die denkt dat mijn borst flexibel is, hij probeert zijn hoofd in alle mogelijke hoeken te draaien om papa of Nica maar te kunnen zien, maar loslaten ho maar!
Hij drinkt bijna altijd 6 keer per dag, een echte regelmaat zit er nog niet in maar uiteindelijk komen we elke dag op die 6 voedingen uit. De laatste week heeft hij 1 nacht doorgeslapen van 7-7 uur en een nacht van 8-6 uur, maar afgelopen nacht was het van half 10- 5 uur, dus hij is er nog niet helemaal uit wat hij prettig vindt.
Hij heeft afgelopen weken een sprong in zijn ontwikkeling gemaakt en dat ging precies volgens het boekje, ik heb echt niet het idee dat er ook maar iets prematuurs aan hem zit. Hij weet precies wie papa, mama en Nica zijn en als je vraagt: Waar is papa? Dan zoekt hij rond en blijft kijken naar papa, meestal gepaard met een dikke vette lach!
Verder probeert hij te rollen, is heel erg bezig met dingen pakken en ondekken hoe ze werken en is de beste vriendjes met zijn spiegelbeeld. Ook heeft hij ondekt dat hij een broertje heeft, alleen heeft dat broertje nog niet zo door dat hij een grote broer heeft;-)
Silvijn weegt inmiddels ruim 6,2 kilo!

image

Rody

En dan ons kleine mannetje, mama’s baby smile Rody is heel duidelijk het jongere broertje, heeft net iets meer moeite om met Silvijn mee te komen, al doet hij reuze zijn best!
Rody is echt een knuffeltje, kan nog heerlijk bij me weg kruipen en is heel lief voor mijn borst, hij streelt en aai en kijkt reuze verliefd als hij aan het drinken is grin
Maar Rody is ook een boefje, hij kan ongelooflijk stiekem uit zijn ogen kijken en weet heel goed wat hij wil! Hij doet ook verwoede pogingen om zich om te draaien en eerlijk gezegd denk ik dat het hem eerder gaat lukken dan Silvijn, maar puur omdat zijn lijf minder weegt en makkelijker meegaat.
Rody is meer een denker, hij kijkt graag naar dingen, speelt Silvijn liever met de babygym, Rody wordt soms gewoon boos als ik hem voor hem neerzet want dan wil hij gewoon rondkijken en observeren.
Hij interesseert zich niet voor dingen met geluid maar vind zijn handjes, doekjes en Nica veel leuker. Hij kan zich ook minder lang zelf vermaken dan Silvijn, die ligt rustig een uur in de box te kletsen, Rody heeft meer afwisseling nodig en wil meer aandacht, lekker kletsen of een beetje gek doen.
Hij drinkt meestal 7 keer per dag, slaapt nog niet door en komt meestal rond 3 uur voor een slokje. Ook hij heeft wat moeite met slapen maar hem kan ik wel laten liggen, hij krijst niet maar moppert meer en ik ben er achter dat je hem tussen de middag kunt laten liggen en dan valt hij weer in slaap.
Rody weegt inmiddels 5,5 kilo.

image

Beide mannetjes hebben voor de kerst waarschijnlijk het RS virus gehad, ze waren er goed ziek van. Rody was 1 klein hoopje ellende met snot, viel na elke voeding (zo’n 10/12 per dag per kind) in de box in slaap, iets wat hij normaal nooit kan. Ze waren erg benauwd en met beide jongens hebben we een nacht opgezeten. Toen we bij de kinderarts kwamen voor de reflux bleken ze hoogstwaarschijnlijk het RS virus te hebben en kregen we gelijk verschillende pufjes mee. 1 Ontstekingremmer en 1 Luchtwegverwijder. Die laatste hoeven ze nu niet meer, alleen als ze het erg benauwd hebben, soms moeten we Rody nog een extra puf erbij geven omdat hij het nog wel snel benauwd heeft. Die andere moesten ze de hele winter blijven gebruiken, dit zou de kans op luchtwegklachten op latere leeftijd verkleinen.
Met de motilium zijn we gestopt, wonderbaarlijk genoeg zijn ze daarna minder gaan spugen!! De ene dag blijft het erger dan de andere dag, maar het is niet meer zo extreem. De Losec blijven we nog even gebruiken tot ze beginnen met vast voedsel en ze weer helemaal gezond zijn. Op dit moment zijn alle kids weer snotverkouden, maar ach dat hoort er wel een beetje bij in deze tijd;-)

Nog even een paar kiekjes van onze mooie kinders!


image
image
image

Geplaatst door Gemm@ op 07-01-2010 om 08:02 PM
Ons gezinnetje • (6) Reacties • (0) TrackbacksLink

01 December 2009

Vrienden….

Ik geloof dat er een bekend gezegde bestaat: ‘Sommige vrienden heb je heel even, anderen heel je leven’, of iets in die trand.
Sommige vrienden ken je al jaren en blijken toch niet de vrienden te zijn die je verwachtte dat ze zijn en sommige vrienden ken je nog maar net en zijn al praktisch onmisbaar in je leven.
Zo ook mijn nieuwe vriendin B.
B en ik hebben elkaar nog nooit gezien, nog in real life gesproken en toch heeft ze me er de afgelopen maanden letterlijk doorheen gel*ld.
B en ik waren allebei op 12 september uitgerekend van 2 jongens, dat schepte gelijk een band.
Maar het echte contact kwam pas toen we elkaar toevoegden op msn, want wat bleek, onze boys lijken soms wel een 1 eiige vierling!! Als die van haar een sprong hebben, hebben ze het hier ook. Lopen ze hier te klooien met voedingen, gaat het daar niet anders. Maar het voornaamste gespreksonderwerp was toch wel de borstvoeding. Beide hebben we vreselijk moeten knokken om het vol te houden en ik weet zeker dat me dat een stuk minder goed was afgegaan als ik B niet had gehad. De ene dag haalde ze mij uit de put om vervolgens er zelf in te springen, zo wisselden we elkaar lekker af.
We zijn er achter gekomen dat we echte doorzetters zijn, niet zomaar opgegeven en borstvoeding echt heel hoog op ons lijstje staat.
Inmiddels doet onze 1 eiige vierling het hartstikke goed en kunnen we het zelfs eens over wat anders hebben dan alleen de ellende om de voedingen, regeldagen, slaaptekort en borstontstekingen!!
Wat is het toch heerlijk om nieuwe mensen te leren kennen en B, bij deze onwijs bedankt voor je steun, je ‘luisterend’ oor en het doorzettingsvermogen!!

Geplaatst door Gemm@ op 01-12-2009 om 09:22 PM
Algemeen • (2) Reacties • (0) TrackbacksLink

31 August 2009

Foto’s!!

image

image

image

image

image

image

image

image

Geplaatst door Gemm@ op 31-08-2009 om 07:28 PM
Ons gezinnetje • (7) Reacties • (0) TrackbacksLink

16 July 2009

VERLOF!!!!!!!!!!

Yes, eindelijk is het zover, ik ben met verlof!
Vanaf het begin heb ik gezegd dat ik tot 32 weken door wou werken en maar weinig mensen hadden verwacht dat me dat zou lukken.
Met 18 weken kreeg ik al eens een telefoontje van een verpleegkundige die dacht dat ik met een tweeling en mijn bloeddruk toch echt niet verder zou komen dan 20 weken, het advies bij een gezonde tweelingzwangerschap is stoppen met 24-26 weken. Maar Gemma is eigenwijs en zette door!
En wat ben ik trots, ik wil niet zeggen dat het met gemak ging, ik was er nu ook echt klaar mee. Lekker mijn eigen ding doen, beetje tuttelen met Nica, laatste dingen afmaken, maar vooral rust!
Dus gistermiddag sloot ik de deur nadat ik mijn laatste gastkindje uitgezwaaid had en er viel een enorme rust over me heen. We hebben daarna heerlijk buiten gegeten, een goed begin van mijn verlof!
Nica zal wel moeten wennen, ineens 5 maanden geen kindjes om haar heen, geen speelgoed wat ze hoeft te delen, geen drukte in huis zodra ze wakker wordt.
Over een maandje mag ze naar haar nieuwe school, ze heeft er ontzettend veel zin in, ik hoop dat ik haar zelf die eerst keer nog kan brengen, ben zo benieuwd hoe ze het vindt. Gelukkig gaat ze samen met vriendje Armin en dat is natuurlijk helemaal leuk en gezellig!

Ook ‘s nachts lijkt ze nu toch echt zindelijk te zijn, voor de vierde nacht is ze nu droog, plast keurig op het potje als ze wakker wordt, behalve gisterochtend, toen had ze een klein ongelukje, maar het gaat verbazingwekkend goed! We zijn reuze trots op ons meisje natuurlijk, alles gaat zo makkelijk, zo vanzelf!

Gisteravond nog even een foto van mijn bescheiden buikje genomen wink
image

Geplaatst door Gemm@ op 16-07-2009 om 08:51 AM
Ons gezinnetje • (3) Reacties • (0) TrackbacksLink

13 July 2009

Toch ook ‘s nachts zindelijk?

Siemen bracht Nica gisteravond naar bed en wou haar een luier omdoen, maar nee hoor, mevrouw bracht hem even in herinnering dat ze een grote meid is en best zonder luier kan slapen!
Ze was er echt van overtuigd dus ja dan maar kijken waar het schip strand.
Rond half negen kwam ik op haar kamer, ze was nog wakker en keurig een poep en plas op het potje gedaan en was weer in bed gaan liggen. Toen wij naar bed gingen heb ik haar nog even wakker gemaakt om te plassen maar dat lukte haar niet. Vanmorgen toen ik uit bed kwam zat er wederom een grote plas in het potje en was het bed nog droog!
Ik was eerlijk gezegd een beetje verbaasd, had het niet verwacht, omdat ze meestal toch wakker wordt met een volle luier, maar blijkbaar wil ze het zelf wel heel graag.
We hebben een mooi stickervel gemaakt waar elke dag een sticker op komt als ze de nacht droog door is gekomen, na de zevende sticker wacht er een klein kadootje!
Spannend hoor!!

Verder heb ik vandaag even het verlanglijstje aangepast, het is al een hele lijst geworden dus de keuze is reuze! grin

Geplaatst door Gemm@ op 13-07-2009 om 11:44 AM
Nica's ontwikkeling • (1) Reacties • (0) TrackbacksLink

Pagina 2 van de 3 pagina's  <  1 2 3 >