07 January 2010

5 Maanden alweer!

Vandaag zijn de boys alweer precies 5 maanden, waar blijft de tijd!
Het loopt nog steeds best lekker hier, sommige dagen zijn vreselijk hectisch en sommige dagen zijn bijna saai te noemen;-)
Siemen en ik zijn met name tijdens de avondspit een ijzersterk team en vloeiend gaan alle handelingen in elkaar over en zitten we de laatste dagen zelfs voor achten al in een stil en opgeruimd huis big surprise
Ik zal proberen om per kind even wat te vertellen.

Nica
Onze grote meid…... waar zal ik beginnen;-) Nica is een kleuter, niks geen lief klein peutertje meer, nee ze is een grote meid zoals ze zelf vaak zegt. Haar ontwikkeling gaat als een speer vooruit en ook haar taalgebruik neemt nu serieuze vormen aan. Soms komt ze met hylarische uitspraken die je eigenlijk op zou moeten schrijven maar dat blijft er meestal bij.
Vanavond bracht ik haar weer eens naar bed en toen vertelde ik dat we morgen weer met Rody naar Rotterdam moeten en zij bij Armin mag spelen. Nica begon er zelf over dat Rody naar het ziekenhuis moet omdat hij een dophoofdje had, ik vertelde dat hij een punthoofdje had en dat hij daaraan geopereerd gaat worden als hij bijna jarig is. Nica vroeg vervolgens: Mama, hoe komt Rody aan een punthoofdje? big surprise  *slik* waar is dat kleine meisje gebleven??? Zo hadden we ineens een heel serieus gesprekje voor het slapen gaan en is er blijkbaar een nieuwe fase aangebroken in nica haar denkwijze.
Verder tekent ze ineens poppetjes met een buik, armen, benen, ogen en haar, van de één op andere dag! Ook timmerde ze vanmiddag met hamertje tik een treintje na, excact zoals op het plaatje! Ik stond er gewoon versteld van!
Ze is ook helemaal gewend aan het leven met 2 broertjes, dat heeft wel even tijd nodig gehad maar vanmiddag tijdens het wandelen zei ze ineens: “Mama, ik ben blij!” Dus ik vraag waarom? ‘Omdat mijn broertjes nu uit jouw buik zijn!” En ondertussen werpt ze een trotse blik in de kinderwagen!
Ze is ook veel met ze bezig, voorlezen en knuffelen of gewoon even met ze kletsen. Vanmorgen bracht ik Silvijn naar bed, Nica zat op de bank voor Dora en Rody zat in de wipstoel te spelen, toen ik weer beneden kwam had Nica de wipstoel voor de tv geschoven en zaten ze hand in hand naar Dora te kijken grin
Met sinterklaas en kerst heeft Nica een aantal dingen van playmobil gekregen en dat is een groot succes, op haar tafeltje staat alles uitgestalt en ze verzint hele verhalen. Ze heeft een dierenkliniek maar op dit moment worden er alleen mensen verpleegd wink
Vanaf maandag mag ze 2 ochtenden naar de peuterspeelzaal. Ze ging altijd op maandagmiddag en woensdagochtend maar die maandagmiddag was zo’n gevlieg elke keer, het was maar 1,5 uur en elke keer liep ik te klooien met onrustige, slapende of hongerige babies. Gelukkig waren ze bij de peuterspeelzaal zo flexibel om een uitzondering te maken en ons twee ochtenden te geven. Siemen brengt haar in principe en hij zal haar als het lukt in zijn pauze weer ophalen, dat is wel heel luxe geregeld he wink
Kortom het gaat helemaal goed met ons meisje!!
image

Silvijn

De grote broer….Silvijn is de drukste van het stel, hij ligt nooit meer stil in de box, wipt zo zijn stoel op en neer dat wij nog steeds zitten te wachten tot hij zijn hoofd eens stoot aan de babygym en is het snelst overprikkeld. Hij heeft de laatste dagen wat moeite met slapen overdag, elke keer wordt hij na 3 kwartier krijsend wakker en als ik dan bij hem komt kijkt hij alsof hij de vreselijkste nachtmerrie heeft gehad die er bestaat. Hij kan ook verschrikkelijk zielig huilen, zelfs ik kan het dan niet over mijn hart verkrijgen om hem niet te troosten, terwijl ik altijd heb geroepen dat 3 kwartier slaap niet genoeg is voor een baby. Silvijn is de uitzondering op mijn regel red face Het heeft ook geen enkele zin om hem te laten liggen want hij blijft krijsen en raakt helemaal overstuur, terwijl als ik hem eruit haal dan gaat hij beneden rustig spelen. Silvijn is ook diegene die denkt dat mijn borst flexibel is, hij probeert zijn hoofd in alle mogelijke hoeken te draaien om papa of Nica maar te kunnen zien, maar loslaten ho maar!
Hij drinkt bijna altijd 6 keer per dag, een echte regelmaat zit er nog niet in maar uiteindelijk komen we elke dag op die 6 voedingen uit. De laatste week heeft hij 1 nacht doorgeslapen van 7-7 uur en een nacht van 8-6 uur, maar afgelopen nacht was het van half 10- 5 uur, dus hij is er nog niet helemaal uit wat hij prettig vindt.
Hij heeft afgelopen weken een sprong in zijn ontwikkeling gemaakt en dat ging precies volgens het boekje, ik heb echt niet het idee dat er ook maar iets prematuurs aan hem zit. Hij weet precies wie papa, mama en Nica zijn en als je vraagt: Waar is papa? Dan zoekt hij rond en blijft kijken naar papa, meestal gepaard met een dikke vette lach!
Verder probeert hij te rollen, is heel erg bezig met dingen pakken en ondekken hoe ze werken en is de beste vriendjes met zijn spiegelbeeld. Ook heeft hij ondekt dat hij een broertje heeft, alleen heeft dat broertje nog niet zo door dat hij een grote broer heeft;-)
Silvijn weegt inmiddels ruim 6,2 kilo!

image

Rody

En dan ons kleine mannetje, mama’s baby smile Rody is heel duidelijk het jongere broertje, heeft net iets meer moeite om met Silvijn mee te komen, al doet hij reuze zijn best!
Rody is echt een knuffeltje, kan nog heerlijk bij me weg kruipen en is heel lief voor mijn borst, hij streelt en aai en kijkt reuze verliefd als hij aan het drinken is grin
Maar Rody is ook een boefje, hij kan ongelooflijk stiekem uit zijn ogen kijken en weet heel goed wat hij wil! Hij doet ook verwoede pogingen om zich om te draaien en eerlijk gezegd denk ik dat het hem eerder gaat lukken dan Silvijn, maar puur omdat zijn lijf minder weegt en makkelijker meegaat.
Rody is meer een denker, hij kijkt graag naar dingen, speelt Silvijn liever met de babygym, Rody wordt soms gewoon boos als ik hem voor hem neerzet want dan wil hij gewoon rondkijken en observeren.
Hij interesseert zich niet voor dingen met geluid maar vind zijn handjes, doekjes en Nica veel leuker. Hij kan zich ook minder lang zelf vermaken dan Silvijn, die ligt rustig een uur in de box te kletsen, Rody heeft meer afwisseling nodig en wil meer aandacht, lekker kletsen of een beetje gek doen.
Hij drinkt meestal 7 keer per dag, slaapt nog niet door en komt meestal rond 3 uur voor een slokje. Ook hij heeft wat moeite met slapen maar hem kan ik wel laten liggen, hij krijst niet maar moppert meer en ik ben er achter dat je hem tussen de middag kunt laten liggen en dan valt hij weer in slaap.
Rody weegt inmiddels 5,5 kilo.

image

Beide mannetjes hebben voor de kerst waarschijnlijk het RS virus gehad, ze waren er goed ziek van. Rody was 1 klein hoopje ellende met snot, viel na elke voeding (zo’n 10/12 per dag per kind) in de box in slaap, iets wat hij normaal nooit kan. Ze waren erg benauwd en met beide jongens hebben we een nacht opgezeten. Toen we bij de kinderarts kwamen voor de reflux bleken ze hoogstwaarschijnlijk het RS virus te hebben en kregen we gelijk verschillende pufjes mee. 1 Ontstekingremmer en 1 Luchtwegverwijder. Die laatste hoeven ze nu niet meer, alleen als ze het erg benauwd hebben, soms moeten we Rody nog een extra puf erbij geven omdat hij het nog wel snel benauwd heeft. Die andere moesten ze de hele winter blijven gebruiken, dit zou de kans op luchtwegklachten op latere leeftijd verkleinen.
Met de motilium zijn we gestopt, wonderbaarlijk genoeg zijn ze daarna minder gaan spugen!! De ene dag blijft het erger dan de andere dag, maar het is niet meer zo extreem. De Losec blijven we nog even gebruiken tot ze beginnen met vast voedsel en ze weer helemaal gezond zijn. Op dit moment zijn alle kids weer snotverkouden, maar ach dat hoort er wel een beetje bij in deze tijd;-)

Nog even een paar kiekjes van onze mooie kinders!


image
image
image

Posted by Gemm@ on 01/07 at 08:02 PM

bedankt gem!!!!!!

Geplaatst door .(JavaScript must be enabled to view this email address)  on  08-01-2010  om  07:25 AM

Ik zag dat Silvijn Siemen zijn kuiltjes heeft. Super!!!!

Geplaatst door .(JavaScript must be enabled to view this email address)  on  09-01-2010  om  04:41 PM

He he ben ik weer helemaal bij!!! kheb van tweekend nog gebeld maar jullie waren weer op de Kletter????
Ik kom gauw langs voor n knuffel!

Geplaatst door .(JavaScript must be enabled to view this email address)  on  18-01-2010  om  10:32 AM

Alleen een knuffel of kunnen we je ook inhuren als oppas? We zijn dringend toe aan een avondje uit;-)

Geplaatst door .(JavaScript must be enabled to view this email address)  on  18-01-2010  om  10:34 AM

tuurlijk altijd!!! weet je toch

Geplaatst door .(JavaScript must be enabled to view this email address)  on  02-02-2010  om  03:16 PM

A Tudor style house testking JK0-016 , Colinton is considered representative of the diverse residential designs produced by Barlow and Hawkins during the inter war period of the 1920s. In 1927, the prominence given testking HP2-H08 to the design of Colinton in two popular publications (Australian Homes Showcase and Australian Home Beautiful) contributed testking 000-966 to the adoption of Tudor style for commercial and retail developments into the 1930s.The house is now heritage listed testking NS0-163.

Geplaatst door .(JavaScript must be enabled to view this email address)  on  01-10-2010  om  07:00 AM


Reactie Formulier

Name:

Email:

Location:

URL:

Smileys

Onthoud mijn gegevens

Stuur me een e-mail bij nieuwe reacties?

Voer het onderstaande woord in: