17 February 2012

Even bijkletsen…

Belachelijk gewoon…je zou toch zeggen dat er genoeg gebeurd in ons leven om wat vaker dan eens per 10 maanden te schrijven…...nou dit is ook zeker zo, maar ‘t komt er nooit van. Jammer eigenlijk want het is voor ons ook erg leuk om sommige dingen van Nica haar peutertijd terug te lezen.
Dus ik heb goede voornemens, wat maakt het uit dat het al half februari is, goede voornemens werken het beste als je ze ergens halverwege in het jaar invoert!!

Nou waar zal ik eens beginnen…... bij de kids?? Nee is ook zo afgezaagd, laat ik eens bij mezelf beginnen.
Ik ben goed bezig dit jaar al zeg ik het zelf smile
Ik had dit jaar nog een goed voornemen, meerdere eigenlijk. Als eerste riep ik tegen iedereen dat ik in 2012 10 kilo ging afvallen!! Tsja en dan moet je met de billen bloot hè...
Na me goed voorbereid te hebben besloot ik dit te realiseren door mijn koolhydraat consumptie te beperken, oftewel het Atkins dieet. Het begin was een beetje zoeken maar al snel had ik er plezier in.
Maar o wat heeft iedereen toch een mening over wat wel en niet goed voor je is, gelukkig zijn er ook genoeg mensen die me enorm steunen en die stiekem zelfs een beetje jaloers zijn op mijn heerlijke lunches wink
Na een week merkte ik al verschil, ik heb vaak last van mijn darmen gehad maar dit was binnen een week over. Ik voelde me fitter en had geen dipjes meer in de dag.
De kilo’s gaan ook prima, dus al met al ben ik dik….eh…..dun tevreden!
Daarnaast had ik me dit jaar voorgenomen om iets in mijn werkend leven te veranderen. Hoe gek ik ook op kleine kindjes ben, ik mis de uitdaging op het kinderdagverblijf en hoewel ik het enorm leuk heb met mijn collega’s raakte is steeds minder gemotiveerd.
Na heel wat telefoontjes en denkwerk ga ik vanaf eind deze maand 1 dag in de week naar school, ik ga een herintreders cursus doen voor verpleegkundigen. Deze cursus duurt een half jaar en in de zomer moet ik een stage lopen. Ik wil die graag in het ziekenhuis doen en aansluitend hoop ik daar natuurlijk ook een baan in te vinden. Over een aantal jaar hoop ik dan eindelijk de kinderaantekening te halen en wie weet lukt het me om daarna op de neonatologie aan te slag te komen. Ik vind het super spannend maar de motivatie is enorm.
Het wordt de komende tijd dus even flink aanpoten. 1 Dag school, 3 dagen werken, 3 jonge kids en een man tongue laugh Gelukkig heb ik niet zomaar een man dus ik heb er het volste vertrouwen in dat we het prima gaan redden!

Dan toch maar even over de kids.
Qua gezondheid wisselt het hier enorm, maar het zal allemaal geen ernstige dingen en ooit groeien ze er vast overheen. Qua slapen….tsja daar genieten we van als dat weer een nacht goed lukt en zo niet, dan draait het leven ook wel door hebben we gemerkt. Qua drukte kan ik kort over zijn, afzonderlijk hebben we echt engeltjes van kinderen, nee serieus, maar zet ze samen in een kamer en ........... tsja….....beter van niet dus cool smile Nee hoor, ze kunnen best lief tv kijken samen bijvoorbeeld!

Nica wordt zo groot, soms verbaas ik me er over dat ik al zo’n groot kind heb. Ze is ook zo lang ineens, ik zweer dat in 1 nacht tijd al haar broeken te kort zijn geworden!!! big surprise  Ze is heel goed bezig met schrijven, dat vindt ze enorm leuk. Volgende week hebben we gesprek op school, volgens mij heeft ze een toets gemaakt, ben benieuwd hoe ze daarop scoort!!
Silvijn kwebbelt er flink op los, het is precies Nica, die houdt ook nooit haar mond;-) Ook Silvijn weet al precies hoe hij zijn pen moet vasthouden, hij kijkt enorm veel van Nica af. Silvijn slaapt eigenlijk altijd heel goed, maar is wel een klein drammertje. Waarschijnlijk gewoon verwend;-)
Rody blijft mijn minimannetje hoor, hij is zo grappig en onschuldig, maar eigenlijk is dat alleen door mijn roze bril want in het echt is het een draak eerste klas!! vampire De nachten blijven bij Rody altijd een verrasing, het is een heel gevoelig ventje.

Nica kijkt steeds vaker disneyfilm als de jongens slapen maar soms zien de jongens er toch een stukje van mee en dan is het brullen!! Er hoeft maar een iets te heftige scene voorbij te komen, een eng, groot dier of harde geluiden en ze flippen hier helemaal.
Alles wat op Nick Jr komt vinden ze geweldig en het leuke is dat ze er heel wat van opsteken. Als ik met mijn voeten op de hocker lig en één van de mannen wil er langs wordt er netje gevraagd: Open please?! Of als we iets voor ze doen krijgen we regelmatig ‘Thank you!’ te horen.

Op de creche hebben ze het alle drie naar hun zin, dus dat is wel heel fijn!! Ze komen altijd met veel enthousiasme weer thuis en leren er veel nieuwe dingen. Beide jongens zijn al een paar keer bij de 3+ groep wezen spelen, ze vinden dat heel leuk en komen dan doodmoe thuis van alle indrukken.

Als laatste wil ik nog even een stukje wijden aan mijn grote, stoere, vet coole zus!!
Zoals de meesten van jullie misschien wel weten is Linda inmiddels zwanger van haar eerste spruit. De kleine wordt rond begin augustus verwacht en tot nu toe gaat alles goed!
Linda heeft er heel wat voor over moeten hebben om zover te komen. Ze is bijna 3 jaar bezig geweest voor dit kleine wondertje en nu mag het eindelijk zo zijn.  Voor diegene die mijn zus niet kennen, Linda is alleen in dit traject gestapt en gaat dus ook alleen voor dit frummeltje zorgen, nou ja natuurlijk niet helemaal alleen want krijg tante Gemma straks maar eens bij die wieg vandaan tongue rolleye Maar toch…..ik vind het een enorm stoer besluit en weet 100% zeker dat dit kindje niks tekort komt, Linda wordt een fantastische mama en wij zullen er altijd voor haar zijn!!

Ik zal snel eens wat foto’s van ons gezinnetje maken en uploaden, maar voor nu was dit het wel even!

Geplaatst door Gemm@ op 17-02-2012 om 04:02 PM
Ons gezinnetje • (0) Reacties • (0) TrackbacksLink

Pagina 1 van de 1 pagina's